Mūsų gimnazija atrinkta partnere dalyvauti projekte „Valgyk protingai“. Jį organizuoja VŠĮ „Humana People to people“.
Programos tikslas – stiprinti Lietuvos vaikų ir jaunimo organizacijų sveikos mitybos kompetencijas, prisidėti prie vaikų mitybos kokybės gerinimo, skatinti vaikų kulinarijos ir sveikos mitybos įgūdžių ugdymą, skatinti bendradarbiavimą su augintojais, ūkininkais, kad būtų vartojama daugiau vietoje išauginto maisto.
Jau antrą sezoną 4a ir 4b klasės mokiniai dalyvauja šiame projekte. Ketvirtokams per pamokas kalbama apie sveiką maistą, mitybos įtaką žmogaus sveikatai, visavertę mitybą, maisto medžiagas. Siekiama, kad mokiniai įgytų ne tik teorines žinias, bet ir patys mokėtų gaminti sveiką maistą, serviruoti bei kultūringai elgtųsi prie stalo. Per pamokas nuolat primenama, kaip saugiai elgtis virtuvėje su elektriniais prietaisais ir aštriais įrankiais. Mokosi iš sveikų produktų pagaminti sveiką mėgstamą ir žinoma skanų maistą, atranda naujus skonius.
Gegužės 12 d. kepė skanų sveikuolišką varškės pyragą ir gaminosi sveikuoliškus mėsainius. Kūrė mėsainių receptus, juos užrašė ir pabandė iliustruoti. Po to kiekvienas turėjo atlikti kūrybinę užduotį- sukurti pakvietimą į savo kavinę, kurioje visi norėtų paskanauti būtent jų pagaminto mėsainio.
Mokiniai, dalyvaudami šiame projekte, jaučiasi laimingi, noriai gamina ir ragauja sveikus patiekalus, po truputį keičia savo mitybos įpročius.
Pradinių klasių mokytojos Lora ir Ligita